Waalwijk kandidaat voor Landelijke Intocht

28 maart 2018, 19:28
Verlopen

WAALWIJK - Waalwijk is beschikbaar als plek voor de Landelijke Intocht van Sinterklaas. Dit schrijft het Brabants Dagblad.

Burgemeester Nol Kleijngeld geeft dat aan in een brief aan de publieke omroep NTR. Hij reageert daarmee op een brandbrief van Ajé Boschhuizen van NTR aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters dat geen enkele gemeente zich beschikbaar heeft gesteld voor de intocht. Waalwijk is volgens de burgemeester zeker geschikt voor de intocht van de Sint, al heeft het geen haven in het centrum van de stad. Waalwijk heeft een haven aan de Bergsche Maas op het aangrenzende logistieke bedrijventerrein.

De burgemeester nodigt Boschhuizen uit voor een nadere kennismaking en verkenning. Het budget van Waalwijk blijkt beperkt. De intocht van Sinterklaas was vorig jaar in het Friese Dokkum. Waalwijk is niet de enige gemeente die zich meldt na de brandbrief van de NTR. Onder meer Hengelo, Sluis, Kapelle, Roermond, Weert en Akkrum zouden in de race zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl