Parkinson Cafe in woonzorgcentrum Bannehof

Foto: Rivas
5 mei 2018, 13:39
Verlopen

GORINCHEM - Belangstellenden zijn op dinsdag 16 mei welkom bij het Parkinson Café in woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem. Het thema is ‘Valpreventie bij de ziekte van Parkinson’. Geriatriefysiotherapeute Lilian van Loon zal over dit thema spreken.

‘Vallen komt veelvuldig voor in een gevorderde fase van de ziekte van Parkinson’, vertelt Lilian van Loon, geriatriefysiotherapeut bij Rivas. In een gevorderde fase verandert de houding, de balans en het reactievermogen van een parkinsonpatiënt, waardoor deze het risico loopt sneller te vallen. Met fysiotherapie bij het ParkinsonNet wordt aandacht besteed aan valpreventie en wat iemand zelf kunt doen om het vallen te voorkomen of te beperken. Hier zal tijdens de bijeenkomst meer over worden verteld. Daarnaast is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met andere bezoekers. Er zal een parkinsonverpleegkundige aanwezig zijn om uw andere, nodige vragen te beantwoorden.

Het Parkinson Café vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem. Deelname is gratis, maar voor koffie en thee zal een eigen bijdrage van € 1,- worden gevraagd. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via info@parkinsoncafegorinchem.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl