Inbrekers gaan niet met vakantie

Foto: Archief
22 juni 2018, 17:44
Verlopen

REGIO - Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen.

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Veilig Wonen adviseert onder andere om de burenkaart te downloaden en te printen. Vul hem samen met uw buren in. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

De politiewebsite www.politie.nl geeft tips over het voorkomen van woninginbraak en filmpjes over manieren van inbreken en wat u daartegen kunt doen. 112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl