‘Babyloniënbroek’ maakt deel uit van de Brabantsedag

Foto: Pixabay
8 augustus 2018, 15:19
Verlopen

HEEZE-LEENDE/BABYLONIENBROEK - De Brabantsedag is een jaarlijkse theaterparade die dit jaar alweer voor de 61e keer wordt georganiseerd. Deze theaterparade bestaat uit maar liefst 16 wagenbouwersgroepen. Zij trekken op zondag 26 augustus 2018 door de straten van het Brabantse Heeze met hun zelfgemaakte theaterdecors.

Dit jaar is het thema ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’. Bij het thema hoort een lijst van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Noord-Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’. Uit die lijst koos één van de wagenbouwersgroepen Babyloniënbroek om te verbeelden tijdens de parade.

Op woensdagavond 22 augustus 2018 worden inwoners van Babyloniënbroek uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de wagenbouwersgroep die Babyloniënbroek verbeeldt. Er wordt om 17.30 uur verzameld bij de kerk in Babyloniënbroek. Daarna wordt er gezamenlijk per bus vertrokken naar Heeze, waar u om 18.30 uur in het gemeentehuis wordt ontvangen met koffie en gebak. Vanuit daar wordt er vertrokken naar de wagenbouwers. Bent u benieuwd hoe Babyloniënbroek wordt verbeeld tijdens de Brabantsedag? Ga dan mee op 22 augustus 2018 en bezoek de wagenbouwersgroep. Aanmelden hiervoor kan via een formulier op www.aalburg.nl. Men hoort graag uiterlijk vrijdag 17 augustus 2018 of u mee wilt gaan. Voor het bezoek aan de wagenbouwersgroep zijn geen kosten verbonden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl