Voorlichting loopbaan voor inburgeraars

Foto: Dagvoorzitter en studiecoach Nilufer Sonmezer
18 oktober 2018, 09:02
Verlopen

GORINCHEM - Dinsdag 16 oktober vond op het Da Vinci College in Gorinchem een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor inburgeraars tussen de 18 en 30 jaar oud. Het Da Vinci College organiseerde deze middag om inburgeraars, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.

Een goede loopbaankeuze is lastig, zeker als je nieuwkomer bent. Bovendien hebben vele inburgeraars al een diploma of beroep uit het land van herkomst. Wat kun je hiermee in Nederland en hoe past dit bij een leven lang leren? De voorlichtingsbijeenkomst op 16 oktober ging daarom in op het onderwijssysteem in Nederland. De vele regels hier bleken best lastig te zijn voor nieuwkomers. 

Daarnaast draaide de bijeenkomst om het ontdekken en benutten van je talenten. Welke opleiding, training of cursus passen er bij je talenten en wat zijn daarin de mogelijkheden? De inburgeraars voerden gesprekken met de aanwezige bedrijven, instellingen en loopbaanadviseurs over onder andere regelgeving, mogelijkheden om werk en leren te combineren, stages, vrijwilligerswerk en mogelijke opleidingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl