Versnelde aanpak knooppunt Hooipolder

Foto: Rijkswaterstaat
29 oktober 2018, 21:24
Verlopen

ALTENA/HOOIPOLDER - Rijkswaterstaat komt tegemoet aan de wens van provincie Noord-Brabant, gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout, Breda, Werkendam en Waalwijk door knooppunt Hooipolder voorrang te geven bij de realisatie van de verbreding van de snelweg A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder.

Rijkswaterstaat heeft provincie Noord-Brabant toegezegd een inspanningsverplichting aan te gaan om de aanpassingen aan knooppunt Hooipolder al in 2026 op te leveren. Volgens Gedeputeerde Van der Maat is het oplossen van de problemen bij knooppunt Hooipolder een grote wens van velen: weggebruikers die dagelijks in de files staan en de inwoners van omliggende dorpen die balen van het sluipverkeer.

Van der Maat: “Als eindbeeld zien wij een volledig stoplichtvrij Hooipolder voor ons. Dat bleek op korte termijn niet haalbaar. Daarom hebben we als regio het HooipolderPlus-plan bedacht. Een extra investering vanuit de provincie waarmee de files bij realisatie van het plan verdwijnen. Goed dat het gaat lukken om als eerste met dit knooppunt aan de slag te gaan als onderdeel van de verbouwing van de A27. De schop kan wat ons betreft niet vroeg genoeg de grond in.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl