Toekomstperspectieven Amergebied en Amercentrale

Foto: Gemeente Geertruidenberg
31 oktober 2018, 09:40
Verlopen

GEERTRUIDENBERG - Dinsdag 30 oktober hebben de gemeente Geertruidenberg, Regio West-Brabant, provincie Noord-Brabant, innogy en RWE de eerste stap van het project 'Toekomstperspectieven Amergebied' afgerond. Afgelopen periode zijn mogelijkheden en perspectieven onderzocht.

Tijdens een bijeenkomst in de Amercentrale zijn deze gepresenteerd. Daarbij komen energievoorziening, economie, recreatie en natuur op verschillende manieren aan bod. Zowel voor de korte als middellange en lange termijn. Het afgelopen half jaar stond de vraag centraal: ‘Hoe ziet de toekomst van de Amercentrale en het omliggende Amergebied eruit?’

“De Amercentrale zal niet op korte termijn sluiten”, zegt Chris Scheerder, manager bij RWE. “Ook na 2025 zullen we met duurzame biomassa elektriciteit en warmte opwekken. Maar de centrale is wel eindig.” Wethouder Van Oort: “Alle toekomstscenario’s bevatten elementen op het gebied van economie, energie en recreatie/natuur die kunnen leiden tot een mooie toekomst voor het Amergebied.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl