100 Gorcumers tonen tolerantie in de bomen van de stadswal

Foto: Anika van der Kevie
22 november 2018, 16:21
Verlopen

GORINCHEM - Zaterdag 24 november wordt om 10.00 uur het Tolerantiepad in Gorinchem feestelijk geopend. Het Tolerantiepad is een wandelroute van vijf kilometer over de vestingwal, met aan de bomen honderd grote portretfoto’s van Gorcumers die hun gevoel bij respect en tolerantie verbeelden en verwoorden.

Het idee voor het Tolerantiepad over de stadswallen komt van fotograaf Johannes van Camp en is gebaseerd op de portretten die hij eerder maakte voor zijn kunstwerk Boom voor Tolerantie. Dat is een oude knoestige fruitboom met foto’s van Gorcumers die hij ‘ambassadeurs van tolerantie’ noemt. Een dwarsdoorsnede van de Gorcumse inwoners. Uit alle lagen van de bevolking, jong, oud, afgebeeld in zwart/wit met een zelfgekozen bloem in kleur die hun persoonlijke boodschap over respect en tolerantie verbeeldt. Bloemen zeggen soms meer dan je zelf kunt vertellen. De persoonlijke boodschappen zijn vanaf 24 november ook te lezen op www.ambassadeursvoortolerantie.nl.

Aansluitend vindt de Open Dag plaats van organisator het Huis van Inspiratie en partners, dat in het teken staat van samenwerking, verbinding en vernieuwing. Mét en vóór iedereen. Het Tolerantiepad is een van de initiatieven tijdens de Maand van Respect die de Gemeente Gorinchem in samenwerking met Gorcumse scholen organiseert.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl