Co Verdaas aanbevolen als nieuwe dijkgraaf

Foto: Lotte Kaatee
15 december 2018, 07:35
Verlopen

TIEL - Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft op 14 december 2018 unaniem besloten om Prof. dr. Co Verdaas aan te bevelen als nieuwe dijkgraaf. Hij volgt hiermee Roelof Bleker op.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie van het Algemeen Bestuur en tevens waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen: “Co Verdaas is een echte verbinder die al jarenlang inhoudelijk alsmede bestuurlijk betrokken is bij water en alle ontwikkelingen die daarbij komen kijken. De rol van het waterschap verandert. Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft het volste vertrouwen dat Co Verdaas als dijkgraaf van dit waterschap daar mede sturing aan kan geven.”

Co Verdaas (52) werkt al ruim twintig jaar op het snijvlak van ruimtelijke ontwikkeling, wetenschap en bestuur. Zo was Verdaas onder andere werkzaam bij de Universiteit van Wageningen, gemeente Zwolle, woningcorporatie SWZ, lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en korte tijd staatsecretaris Economische Zaken in kabinet-Rutte II. Momenteel is hij adviseur bij Over Morgen, hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur en voorzitter van de Mijnraad.

Verdaas: “Als iemand die woonachtig is in de uiterwaarden in het rivierengebied ben ik mij iedere dag bewust van de rol die het waterschap heeft in de inrichting en ontwikkeling van een toekomstbestendig leefgebied. Als samenleving staan we voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat en de daaraan verwante onderwerpen als waterveiligheid en –kwaliteit. Wat mij betreft één van de grote maatschappelijke opgaven van dit moment. Hier wil ik mij als dijkgraaf en in verbinding met anderen graag voor inzetten.”

De aanbeveling van het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland wordt via Gedeputeerde Staten van Gelderland voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, die Co Verdaas voordraagt voor benoeming bij Koninklijk Besluit. De benoeming geldt voor een periode van zes jaar, waarna de dijkgraaf herbenoemd kan worden. Als de voordracht wordt overgenomen, begint Co Verdaas naar verwachting op 1 april 2019 als dijkgraaf bij Waterschap Rivierenland. Tot die tijd is Mathieu Gremmen waarnemend dijkgraaf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl