Records Biesboschzwemmers tijdens competitiewedstrijd

Foto: Pixabay
13 januari 2019, 20:02
Verlopen

PAPENDRECHT/WERKENDAM - De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar bracht 30 leden van de Biesboschzwemmers naar Papendrecht. Op de kalender stond de tweede wedstrijd van de zwemcompetitie.

Na ruim twee en een half uur zwemmen gingen de zwemmers van de Werkendamse vereniging naar huis met 30 persoonlijke records. Daarnaast werden er ook nog twee clubrecords verbeterd.

Tess Vonk is een talentvolle zwemster en dat liet ze deze middag opnieuw zien. Op zowel de 100 rugslag als de 50 meter schoolslag wist ze haar eigen clubrecords aan te scherpen. Jansje de Ridder, Tessa van der Spoel en Lars de Kooter zwommen dezelfde nummers. Op de schoolslag wisten zij zich ook te verbeteren. Lars deed dit zelfs met ruim twee seconden. Op de rugslag zwom Jansje ruim twee seconden van haar tijd af. Voor Tessa zou er ook een verbetering geweest zijn, maar helaas werd ze uit de uitslag gehaald vanwege een diskwalificatie.

Bij de jongste categorie lieten de vier meisjes mooie resultaten zien op de 50 schoolslag en 25 vrije slag. Maud Vonk en Anne Lisman wisten zich te verbeteren op de schoolslag en op de vrije slag zwommen naast Maud en Anne ook Jette Branderhorst en Amy de Kooter naar snellere tijden.

Roos Suppers en Nicole Bogerd hadden een drukke middag, ze begonnen met een de 4×100 wisselslag estafette samen met Romée van Rossem en Floor van Dijk. Deze estafette wisten de vier dames te winnen. Daarna wisten Roos en Nicole op de 200 wisselslag ook nog vele seconden van hun tijden af te zwemmen. Roos zwom bijna 10 seconden sneller en voor Nicole was er een verbetering van bijna twaalf seconden. Romée en Floor zwommen andere nummers namelijk de 200 rugslag en 100 vlinderslag en dit deden ze met Chimène Huisman en Margonda Versluis. Op de rugslag zwom Romée bijna vier seconden van haar tijd en Chimène overtrof dit met een verbetering van 33 seconden. Floor en Margonda zwommen deze afstand voor de eerste keer. Op de vlinderslag waren Romée en Margonda sneller dan ooit.

Rens Lisman en Tijn den Braber hadden 100 vrije slag en 200 wisselslag op het programma staan. Op de vrije slag waren beide sneller dan ooit. Tijn bleef voor het eerst binnen de 90 seconden. De wisselslag hadden beide nog nooit gezwommen en zij wisten dit tot een goed einde te brengen.

Lars Branderhorst en Femke Golverdingen zwommen deze middag 100 schoolslag en 200 vrije slag. Femke kan niet meer zoveel trainen als vroeger en dus zitten er tijdsverbeteringen niet in, maar haar tijden zijn wel nuttig voor de telling. Lars zwemt nog niet zo lang maar op de beide nummers liet hij een goede progressie zien. Met een verbetering van zijn techniek en keerpunten kan er nog heel veel gewonnen worden.

De dames en heren kunnen vanaf dit seizoen op drie afstanden ingezet worden. Dankzij de grote groep zwemmers hoeven de zwemmers niet altijd alle nummers te zwemmen. Helaas waren er weinig heren aanwezig waardoor Robin Iking en Erik Drewes alle nummers zwommen. Op de 50 schoolslag wist Robin een persoonlijk record te zwemmen en op de 200 vrije slag eindigde hij met een sterke finish. Erik zwemt al jaren stabiele tijden en dat was ook deze middag. Nick Lisman wist zich met bijna een halve seconde te verbeteren op de schoolslag sprint. Bij de dames kwamen negen dames aan de start. Op de vrije slag waren Sanne van de Pol, Jade Groeneveld en Tonny Klop-Methorst aan elkaar gewaagd. Op de 100 vlinderslag zwom Jade opnieuw een sterke tijd en verraste Redine van Breugel en Sabrina Boekhout met eveneens sterke races. Als laatste stond de 50 schoolslag voor de dames op het programma en was Marjo Goelema de snelste en verraste zij zichzelf met een heel snelle tijd. Sanne en Tonny waren toen de tweede en derde zwemsters voor de Biesboschzwemmers.

Aan het einde van de dag mochten de dames de 4×50 meter vrije slag estafette zwemmen en ondanks dat zij als tweede waren ingeschreven ging de winst mee naar Werkendam. Alle vier de dames bleven binnen de 30 seconden en uiteindelijk waren ze ruim twee seconden sneller dan hun inschrijftijd. Tonny, Redine, Marjo en Sanne verrasten zichzelf maar ook de trainers met hun snelle tijden.

De volgende wedstrijd is over vier weken en opnieuw zal de wedstrijd in Papendrecht gezwommen worden. Tegen die tijd is bekend hoe de Werkendammers er dan in hun regio voor staan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl