Yves de Boer waarnemend burgemeester in Haaren

Foto: Archief
21 februari 2019, 06:21
Verlopen

HAAREN - De 68-jarige Yves de Boer is benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Haaren. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg meldde zich vorige week ziek nadat de wethouders het vertrouwen in haar hadden opgezegd.

Na overleg met de betrokkenen had commissaris van de Koning Wim van de Donk besloten dat er een waarnemend burgemeester moest worden aangesteld. Van de Donk laat weten ‘met teleurstelling’ kennis te hebben genomen van de crisis in de gemeente Haaren. Van de Donk heeft het college van Haaren ook geadviseerd om Yves de Boer de verantwoordelijkheid te geven voor het proces van opdeling.

Yves de Boer was docent en 12 jaar wethouder in Oosterhout. Hij was gedeputeerde voor Mobiliteit en Infrastructuur en nadien Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen in Noord-Brabant. Ook was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl