Situatie rondom Merwedebrug lijkt onder controle

Foto: Vincent Honings jr.
27 juli 2019, 08:56
Verlopen

SLEEUWIJK/GORINCHEM - Door de extreme hitte zijn de stalen brugdelen van de Merwedebrug in de A27 uitgezet. Het beweegbare gedeelte van de brug kan hierdoor niet meer goed open of dicht. Na twee dagen koelen, tijdens de heetste dagen, lijkt de situatie nu onder controle.

Sinds donderdag werd de brug gekoeld met water. Rijkswaterstaat had voor het koelen van de brugdelen van de Merwedebrug rijstroken afgesloten en een omleiding ingesteld. In beide richtingen was de rechterrijstrook afgesloten en kon het verkeer met hooguit 50 kilometer per uur over de brug rijden. Dit leverde beide dagen vele kilometers vertraging op aan beide kanten van de Merwedebrug. Voor het koelen werden tankwagens gebruikt die af en aan reden.

Of de brug technisch weer in orde is, is nog niet bekend. Eerder kon de brug niet open voor hoge schepen. Overige schepen kunnen wel onder de brug doorvaren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl