Crossteam Almkerk daagt de jeugd uit met een fietscross

Foto: Crossteam Almkerk
5 september 2019, 16:02
Verlopen

ALMKERK/WAARDHUIZEN - Crossteam Almkerk organiseert naast de motorcross ook een cross om meer jeugd aan het sporten te krijgen.

De cross zal worden gehouden op zaterdag 21 september. Met ruim 200 deelnemers en ongeveer 1000 bezoekers was de vorige editie meer dan geslaagd. Er werd toen €1.500,- opgehaald welke aan Roparun Team Almkerk werd overhandigd. Dit jaar heeft men als doel om de jeugd meer aan het sporten te krijgen middels een fietscross experience op een Pumptrack. Dit is een sportvorm waarbij fietsers over een heuvelachtig parcours rijden en snelheid maken door hun gewicht op de fiets te verplaatsen. Onder leiding van een ervaren trainer wil men de jeugd kennis laten maken met deze attractieve sport.

Deelname en het gebruik van de BMX fietsen is voor de jeugd geheel gratis. Uiteraard mag men ook de eigen BMX fiets gebruiken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl