Derde plaats voor Rick Sonnema tijdens Budapest Open

Foto: Leo Sonnema
16 september 2019, 06:17
Verlopen

BUDAPEST/WIJK EN AALBURG - Karateka Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg is afgelopen weekend afgereisd naar Hongarije om deel te nemen aan de Budapest Open. Met meer dan 1800 deelnemers uit 36 landen is dit een goed bezet internationaal toernooi en voor veel landen een meetmoment voor het EK en WK.

De dag begon goed met een overtuigende 4-1 overwinning op een nationaal teamlid uit Hongarije. Met dezelfde score wist Sonnema de tweede ronde te winnen van zijn tegenstander uit het nationaal team van Oostenrijk. In de derde ronde stond Rick wederom tegen een nationaal teamlid uit Hongarije. Deze partij won hij met 5-0. Door deze 3 overwinningen stond Sonnema in de poulefinale. Helaas verloor Rick deze ronde met 4 – 1 van het nationaal team van Slovenië.

Doordat zijn tegenstander met zijn overwinning in de finale stond mocht Sonnema zich gaan opladen voor de strijd om het brons. In deze ronde wist Rick overtuigend het nationaal teamlid van Zweden met 5-0 te verslaan, waardoor hij het brons mee naar Nederland mocht nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl