Illegaal vuurwerk aangetroffen in schoolkluisje in Sleeuwijk

Foto: Archief
28 november 2020, 19:40
Verlopen

WERKENDAM/SLEEUWIJK - Een 16-jarige jongen uit Werkendam is vrijdagmiddag opgepakt omdat hij 15 cobra's in zijn schoolkluisje in Sleeuwijk bewaarde.

Tijdens een kluisjescontrole werd in een van de kastjes illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat kluisje was in gebruik door de 16-jarige jongen uit Werkendam. Die verklaarde dat hij het vuurwerk had gekocht van een 15-jarige jongen uit Poederoijen. Die tiener werd uit de klas gehaald. Het Altena College schakelde na de vondst de politie in. Inmiddels mocht de scholier uit Werkendam naar huis om aan zijn ouders te vertellen wat er gebeurd was.

Agenten gingen naar zijn huis om hem daar aan te houden vanwege vuurwerkbezit. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gegaan waar ze een verklaring hebben afgelegd. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt en mogelijk krijgen ze via Bureau Halt een straf opgelegd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl