Mogelijkheden windenergie in Gorinchem

Foto: Onderzoek Provincie Zuid Holland
26 januari 2021, 15:44
Verlopen

GORINCHEM/SLEEUWIJK - In Gorinchem worden de mogelijkheden onderzocht voor het opwekken van windenergie bij bedrijventerrein Avelingen en langs snelweg A15-Oost aan de overkant van het water bij Sleeuwijk.

Inwoners, bedrijven en organisaties wordt gevraagd om mee te denken. Door slim gebruik te maken van de ruimte en oog te houden voor de omgeving kan volgens de gemeente Gorinchem duurzame energie worden opgewekt. Op woensdagavond 27 januari 2021 wordt er een online informatiebijeenkomst gehouden over de mogelijkheden voor windenergie bij Gorinchem. De bijeenkomst is van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis. In dit webinar wordt verteld waarom bij bedrijventerrein Avelingen en langs snelweg A15-Oost naar windenergie gekeken wordt. 

Met de huidige ruimte en mogelijkheden in de Alblasserwaard, zijn de gebieden rond de snelwegen A15 en A27 de meest voor de hand liggende plekken voor windenergie. Gemeente Gorinchem en gemeente Molenlanden werken samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan de Regionale Energiestrategie (RES) Alblasserwaard. Via de website www.gorinchem.nl kunt u zichzelf aanmelden voor de informatiebijeenkomst.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl