Altena schrijft brandbrief naar Defensie

Foto: Ministerie van Defensie
17 mei 2024, 17:40
Verlopen

ALTENA - Defensie wil graag meer vliegen met de legerhelikopters. Maar Altena wil dat liever niet boven haar grondgebied. Het staat allemaal in de brandbrief die Altena schreef aan Defensie over hun plannen.

De brief werd ingediend door burgemeester en wethouders van de gemeente Altena, als reactie op het ‘Nationaal Programma Ruimte voor Defensie’. De Nederlandse krijgsmacht groeit en daarom is er volgens dit programma meer ruimte nodig: om te oefenen met helikopters, maar ook voor schietterreinen en munitieopslag.

De gemeente Altena valt onder het militaire laagvlieggebied GLV9. Dat betekent dat militaire helikopters er lager dan 45 meter boven de grond mogen vliegen, wat al jaren voor overlast zorgt. Het laagvlieggebied ligt globaal tussen en langs de Maas en de Waal. In die hele regio waren er in 2023 in totaal 1793 vliegbewegingen door defensie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl