Campagne “Vraag eens hoe het met hén gaat” van start

Foto: Week van de Jonge Mantelzorger
2 juni 2024, 13:42
Verlopen

ALTENA - Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Eén op de vier jongeren heeft zorg thuis, maakt zich zorgen of mist zorg.

Surplus noemt deze jonge mantelzorgers mede-mogelijk-makers. Omdat zij heel veel mogelijk maken in hun thuissituatie. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor deze jongeren. Ze verdienen een luisterend oor, schouderklop of een kaartje. De Week van de Jonge Mantelzorger is een week waarin het team mantelzorg van Surplus extra aandacht vraagt voor deze vaak onzichtbare groep jongeren. Veel jongeren weten niet dat ze jonge mantelzorger zijn.

In de week van de jonge mantelzorger staat “Vraag eens hoe het met hén gaat” centraal. Er wordt ingezet op de directe omgeving van jonge mantelzorgers om de signalen rondom vastlopen in mantelzorg op te pikken. Denk bijvoorbeeld aan leraren en sportcoaches. Het hebben van aandacht voor deze vaak overbelaste jongeren is een belangrijke stap naar hulp. Zo zorgen we er samen voor dat jonge mantelzorgers ondersteuning krijgen. Dat kan via het mantelzorgsteunpunt Altena van Surplus.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl