Verbazing bij raadsleden over stoppen levering energie en warmte AquaAltena

Foto: Archief
6 juni 2024, 23:47
Verlopen

ANDEL - Raadsleden van de gemeente Altena hebben met verbazing gereageerd op het nieuws dat de Andelse ondernemer Gerben van Giessen wil stoppen met de levering van energie en warmte aan zwembad AquaAltena.

Van Giessen ervaart gebrek aan duidelijkheid bij raadsfracties en burgemeester over het afsluiten van een nieuw energiecontract. Maar volgens de raad is dat een verkeerde interpretatie van de situatie. Meerdere raadsleden geven aan dat de raad geen beslisbevoegdheid heeft over het verlengen van het contract.

Het college heeft in een raadsvergadering juist aangegeven door te willen met de energielevering van Van Giessen aan het zwembad. Volgens sommige raadsleden komt de stap van Van Giessen voort uit onvrede rondom de gewenste uitbreiding van zijn bedrijf met een verblijf voor arbeidsmigranten. De raad wil juist de relatie verbeteren. Dan helpt de stap die de ondernemer nu neemt niet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl