De gemeente Altena spant zich niet in voor windmolens

Foto: Archief
9 juni 2024, 16:51
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena spant zich niet in om de vlieghoogte van Defensie boven de gemeente te verhogen, om zo de bouw van windmolens en hoge antennemasten makkelijker te maken.

Dit laat het college weten in reactie op recente berichtgeving in het Algemeen Dagblad, waarin deze suggestie werd gewekt. In het artikel staat dat het college zich afvraagt welke consequenties eventuele uitbreidingsplannen van het laagvlieggebied hebben voor de bouw van windmolens of hoge antennemasten. Dit is nu namelijk niet mogelijk in het huidige laagvlieggebied, omdat er een beperkte bouwhoogte tot 37,5 meter geldt.

De VVD-fractie wilde naar aanleiding van het artikel duidelijkheid hebben van het college. Het college benadrukt nogmaals het duidelijke standpunt van Altena over het plaatsen van windmolens in de gemeente en absoluut niet van plan is om mee te werken aan het mogelijk maken van windmolens in Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl