Bewonderingwaardige expositie “Verwonder U”

Foto: Kunst In Altena
17 juni 2024, 22:33
Verlopen

RIJSWIJK - Een expositie bezoeken van een bekend kunstenaar of kunstenares is meestal een bewuste keuze.

Vaak gemaakt vanuit een interesse, nieuwsgierigheid, een gedeeld kunstzinnig gevoel, of omdat je het werk ook echt gezien moet hebben. Je weet dan wel wat je kunt verwachten. Maar wat als je kijkt naar en aangetrokken voelt tot een kunstwerk, waarbij je niets weet van de achtergronden van de kunstenaar? KunstinAltena wil graag alle kunstenaars in de gemeente Altena een podium geven en daarom organiseerde de stichting op 8 en 9 juni in “De Wijnstok en De Rank” te Rijswijk een expositie. Deze keer kregen kunstenaars met een beperking de gelegenheid om hun creatieve uitingen te tonen tijdens de expositie “Verwonder U”.

Lieveke Jespers – van Bussel opende zaterdag 8 juni de tentoonstelling ingericht door 12 kunstenaars,  die weliswaar met een beperking, bijzondere schilderijen en beelden onder de aandacht brachten. Kunstwerken, die spontaan, intuïtief, dan wel heel bewust, creatief, met geduld zijn opgebouwd en een eigen unieke uitstraling tonen. Meerdere kunstwerken werden verkocht, met name van Lindert Kraaij en Lars Schelle en ook andere kunstenaars.

Meer informatie over deze expositie is te vinden op de website www.kunstinaltena.nl.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl