Tijdelijke locatie voor supermarkt Aldi in Werkendam

Foto: Archief
28 juni 2024, 20:54
Verlopen

WERKENDAM - Supermarktketen Aldi heeft in Werkendam een locatie gevonden voor een tijdelijke supermarkt.

Die moet komen op de hoek Grote Waardweg/Dijkgraaf den Dekkerweg. Aldi kan deze locatie voor tien jaar huren. Voordat een vergunning kan worden verleend, moet de gemeenteraad daarmee instemmen door een zogeheten ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven. Bezwaren zijn er ook. Zo is een naastgelegen loon-en veeteeltbedrijf bang dat de tijdelijke Aldi voor hinder zal zorgen in het gebruik van het eigen perceel. Ook de Dorpsraad Werkendam is kritisch. Zij zijn bang dat de Aldi op die plek voor extra verkeerdrukte zal zorgen op de nu al drukke Groot Waardweg. Maar een verkeersonderzoek van de gemeente weerlegt dat.

Als de gemeenteraad positief en daarmee definitief besluit kunnen de bezwaarmakers nog binnen zes weken een beroep indienen bij de rechtbank.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl