Talenten Biesboschzwemmers tonen vorm

Foto: Aangeleverd
2 juli 2024, 22:02
Verlopen

WERKENDAM - Zowel in het zwembad als in het open water hebben talenten van de Biesboschzwemmers hun goede vorm getoond.

Femke van den Oven startte in Dordrecht bij de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor de minioren op vier onderdelen en was op drie onderdelen sneller dan haar beste tijden uit het 50m bad en op twee afstanden zelfs sneller dan haar beste tijden uit het 25 meter bad. Ze startte de dag met de 100m vlinderslag, haar favoriete nummer, en ze wist van een tiende inschrijfplaats naar een bronzen  medaille te zwemmen. Nog geen half uur later behaalde ze opnieuw een bronzen medaille, namelijk op de 200m vrije slag. Ze stond op dit nummer als zesde ingeschreven. De middag begon met de 200m wisselslag en dit was het enige nummer waarop ze geen persoonlijk record, maar dit deed ze wel aan het einde van de dag op de 100m vrije slag. Femke stond hier als 23eingeschreven en ze eindige met een dik persoonlijk record van drie en een halve seconde op een negende plaats.

Een stuk verder van huis kwam Lars aan de start van de Flanders Open Water Cup en hier startte hij op de 3000 en 1000m schoolslag. Beide onderdelen kende een zelfde verloop. Bij de start was Lars goed weg en kon hij zijn eigen wedstrijd zwemmen. Dit had als gevolg dat hij niet meer bijgehaald werd en dus twee keer als eerste bij de finish was. Tijden zeggen niet zo alles in het open water, maar Lars is op beide afstanden nog niet eerder zo snel geweest.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl