Ontdek de tijd van ridders en jonkvrouwen

Foto: Nadia ten Wolde
3 juli 2024, 19:53
Regio Info

REGIO - Op Slot Loevestein ontdek je deze zomer de tijd van de ridders en jonkvrouwen.

Deze zomervakantie staat in het teken van de middeleeuwen. Vanaf het moment dat je door de toegangspoort loopt, waan je je in een andere tijd vol avontuur en geschiedenis. De hele vakantie door worden er tal van activiteiten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld één van de middeleeuwse kampementen en ontdek het dagelijkse leven van de bewoners. Bewonder de middeleeuwse sfeer in de vesting, zie hoe de ridders leefden en leer meer over hoffelijkheid. Volg een les van de kasteelschutter en verbeter je schietkunst, wie weet word jij wel een meesterboogschutter! In de ridderschool kun je je vaardigheden testen en leer je in formatie rijden als een echte ridder, in formatie en netjes achter elkaar. De Meyden van Loevestein nemen je mee naar vervlogen tijden en laten je kennis maken met middeleeuwse ambachten, gebruiken en gewoonten. Bekijk de website voor alle data en activiteiten.  

Naast al deze activiteiten zijn er ook weer creatieve woensdagen en oudhollandse spellen. Ook kun je op pad met een speurtocht en Hugo helpen zoeken naar iets belangrijks. Daarnaast kun je dwalen door de muurtrappen van het kasteel op zoek naar de kist van Hugo de Groot of leef je je uit in het klimparcours. In de zomervakantie, van 6 juli t/m 1 september, is Loevestein elke dag open van 10:00 – 17:00 uur. Een kaartje koop je online of aan de kassa, de museumkaart, Vriendenloterij VIP-pas en vestingpas zijn geldig. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij je entree. Kijk voor alle informatie, data en activiteiten op de website, www.slotloevestein.nl/agenda/zomervakantie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl