Permanent wonen op de Veense Put wordt mogelijk

Foto: Archief
5 juli 2024, 18:45
Lokaal Nieuws

VEEN - Het is al jarenlang onderwerp van discussie: permanent wonen op de Veense Put die eigenlijk bedoeld is voor seizoensrecreatie.

Daar komt nu verandering in. Permanent wonen op de zuidelijke landtong van de Veense Put in Veen wordt onder voorwaarden toch mogelijk. Dat is één van de uitgangspunten die de gemeente Altena heeft vastgesteld om de situatie op de Veense Put te normaliseren. Dit is de uitkomst van een lang en intensief traject waar het rapport ‘Een nieuwe lente voor de Veense Put’ van de Vereniging Veense Put de basis vormt.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moet nog formele goedkeuring geven aan de uitgangspunten om permanent wonen mogelijk te maken. Vanaf september voert de gemeente persoonlijke gesprekken met de eigenaren van de zuidelijke landtong over wat de uitgangspunten voor hen gaan betekenen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl