Open Atelier op zondag 14 juli 2024 Artists in Residence

Foto: Aangeleverd
8 juli 2024, 21:27
Verlopen

REGIO - Symposion nodigt je van harte uit voor de open atelier middag van de residency kunstenaars Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar en Nathalie Geurts op 14 juli 2024 tijdens de Culturele Zondag.

Kom vanaf 13 uur langs voor een verkoelend drankje en om de drie makers aan het werk te zien en een beetje mee te werken (als je wil). Nathalie heeft de afgelopen weken met het, momenteel niet te missen onkruid, de brandnetel, gewerkt. Zij zal tijdens een performance de handelingen laten zien die nodig zijn om brandnetels tot garen te verwerken. Tevens is het mogelijk om een door haar ontwikkelde audio-ervaring te volgen. Hierin wordt je uitgedaagd om met een open blik naar je omgeving te kijken en wordt je begeleid in het verzamelen en ordenen van voorwerpen en materialen uit de omgeving. Neem je smartphone en je koptelefoon mee om deel te nemen. 

Gaby werkt al jaren met klei die zij zelf lokaal uit de grond opgraaft en verwerkt in unieke objecten en composities. Kijk met haar mee terwijl ze de klei verwerkt en experimenteert met de combinatie van klei met textiel. Kijk ook mee over de schouder van Helin terwijl zij haar illustraties maakt op papier en textiel en eigen grafiek drukt met haar lino pers. 

Tijdens de culturele zondag zijn de Kruitmagazijnen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zullen gedurende de hele middag aan het werk zijn. Na een korte introductie om 13.30 start Nathalie Geurts met haar performance. Na afloop van haar performance is het mogelijk om gedurende de middag deel te nemen aan de audio-ervaring. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl