Slotconcert van de zomerserie Grote Kerk door Evan Bogerd

Foto: Archief
8 juli 2024, 21:20
Regio Info

REGIO - De organist van de Amsterdamse Westerkerk, Evan Bogerd, hoopt donderdagavond 18 juli het beroemde Bätz/Witte-orgel te bespelen.

Evan Bogerd is actief als concertorganist, docent en sinds enige jaren organist van de Westerkerk te Amsterdam. Hij is de opvolger van zijn leermeester Jos van der Kooij. Deze avond staat in het teken van orgelliteratuur met werken van Johann Sebastian Bach, Jehan Alain, Charles V. Stanford en Julius Reubke en een improvisatie. Evan Bogerd heeft orgel en kerkmuziek gestudeerd aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag en is zeer actief als uitvoerend musicus. Hij heeft een grote naam opgebouwd als organist en heeft gerenommeerde concoursen gewonnen in zowel binnen- als buitenland. Evan Bogerd heeft diverse cd’s opgenomen die zeer goed zijn ontvangen door de vakpers. Evan Boverd laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel aan u horen.

De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open. Het concert begint om 20:00 uur. De entree is 15 euro en voor kinderen onder de 15 jaar is de toegang gratis. Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten onder het genot van een hapje en drankje. Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem. Parkeren kan bijna gratis in de parkeergarage. Voor meer info en het concertprogramma: gorinchemorgelstad.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl