Zilver voor Lars de Kooter en Ingmar Visser

Foto: Archief
9 juli 2024, 22:40
Verlopen

NIEUWENDIJK - In het Zeeuwse Hoek en Sluis werden in het weekend van 6 en 7 juli de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen gehouden. Lars de Kooter en Ingmar Visser wisten beide met een zilveren medaille naar huis te gaan.

Na eerst de 2000 meter schoolslag kwamen de nummers voor de Nederlandse titel. Lars zwom in zijn leeftijd de 1500 meter schoolslag en vanaf de start lag hij op een tweede plaats. Het werd een tactische race en helaas kon Lars in de laatste meters niet meer opschuiven naar de eerste plaats. Ingmar had in zijn nummer, de 2000 meter schoolslag bij de masters, ook een spannende onderlinge strijd. Bij de finish bleek dat hij twee leeftijdsgenoten op enkele seconden achter zich had gehouden en dat er maar één sneller was dan hij.

In Hoek stond voor Lars ook nog een 1000 meter schoolslag op het programma. Dit nummer werd aan het begin van de dag gehouden en tijdens de eerste meters bleek er veel wind te staan. Ondanks de wind kwam Lars als eerste van zijn leeftijd aan de finish. Vrij snel naar de eerste nummer besloot de organisatie om de wedstrijd stil te leggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl