Geen behoefte aan grote mestverwerkingsinstallatie in Meeuwen

Foto: Pixabay
28 december 2018, 12:17
Verlopen

MEEUWEN - De Raad van State is het geheel eens met de provincie Noord-Brabant dat er geen behoefte is aan een grote mestverwerkingsinstallatie in Meeuwen.

De Raad haalt daarmee een dikke streep door het plan van mesthandel Van de Vendel om een verwerkingsinstallatie met een jaarcapaciteit van 120.000 ton mest te bouwen. Volgens de Raad is het initiatief van Van de Vendel, gesteund door de gemeente Aalburg, in strijd met de strenge Verordening Ruimte van de provincie Noord-Brabant.

De Verordening biedt alleen nog ruimte voor nieuwe mestverwerkingsinstallatie als wordt aangetoond dat er binnen de provincie behoefte is aan extra mestverwerkingscapaciteit. Alleen die is er niet, zo blijkt uit uitspraken over het plan in Meeuwen. Volgens de Raad heeft de provincie voldoende aangetoond dat er in Noord-Brabant meer dan genoeg mestverwerkingsinstallaties voor de verwerking van eigen mest zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl