Merwedebrug stond in 2016 op instorten

Foto: Archief
17 januari 2019, 16:45
Verlopen

SLEEUWIJK - De Merwedebrug in de A27 tussen Gorinchem en Sleeuwijk stond in 2016 op instorten, dat zeggen hoogleraren van de TU Delft na het lezen van een rapport van adviesbureau Berenschot tegen EenVandaag.

In het rapport staat dat de brug na inspectie van de haarscheurtjes nog een veilige restlevensduur van zes dagen had. In eerste instantie liet Rijkswaterstaat weten dat er geen acuut risico was ontstaan. Op 11 oktober 2016 werd na verdere inspectie de Merwedebrug afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Door deze afsluiting ontstond er veel hinder in de regio. Zwaar verkeer moest omrijden en dat zorgde voor veel hinder in Altena. Op 23 december 2016 ging de brug na herstelwerkzaamheden weer open voor al het verkeer.

Inmiddels hebben er al diverse informatieavonden plaatsgevonden over de aanpak van de A27. De weg wordt verbreed en de bruggen op het tracé Gorinchem naar Hooipolder worden vervangen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in 2022 starten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl