Dit jaar geen elektrische veerboten voor Riveer

Foto: Archief Riveer
20 januari 2019, 20:06
Verlopen

GORINCHEM - Het varen met elektrische veerboten door veerdienst Riveer lijkt dit jaar niet te gaan slagen.

Verantwoordelijk wethouder Joost van der Geest van de gemeente Gorinchem moest zich vorige week in het raadsdebat verantwoorden. Hij gaf meteen toe dat de aanbesteding die Gorinchem vorig jaar uitschreef voor twee elektrische veerboten niet goed is gegaan. Er zijn fouten gemaakt waardoor in de aanbesteding te zware eisen werden gesteld aan scheepsbouwers.

Probleem bij de aanbesteding zijn ook de kosten. Tijdens de aanbesteding bleek dat de markt 4 tot 7 miljoen euro vraagt voor de twee schepen, terwijl de gemeente er ‘slechts’ 4,2 miljoen euro voor heeft uitgetrokken. Oorspronkelijk zou dit jaar al de eerste elektrische veerpont de rivier op gaan. Vervolgens zou ieder jaar een dieselmotor vervangen worden door een elektrische. Duidelijk is dat deze planning niet meer kan worden gehaald.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl