ZVDO blijkt in thuisbad moeilijk te kloppen

21 januari 2019, 22:10

ANDEL - Het eerste herenteam van ZVDO heeft zaterdagavond gelijk gespeeld in hun thuisbad in Andel. Het werd 7-7 tegen HZPC.

Het was de tweede maal dat ZVDO het tegen deze tegenstander opnam. Het eerdere duel in Horst werd verloren met 11-2. In de twee wedstrijden van het vorige seizoen had ZVDO ook geen kans gehad. Op papier zou HZPC deze wedstrijd dus moeten winnen. ZVDO begon scherp aan de wedstrijd tegen HZPC. Aanvallend werden diverse kansen gecreëerd, maar die werden net niet omgezet in doelpunten. Bij beide ploegen lag de verdediging goed en daarom werden er weinig doelpunten gemaakt. Bij het ingaan van de rust wisten beide teams maar 3 doelpunten gemaakt te hebben.

Na de rust nam ZVDO het initiatief. Ze voelden dat er bij deze tegenstander wat te halen was. Emiel kreeg een bal goed aangespeeld en kon vervolgens met een prachtig schot de keeper passeren. ZVDO wist een gaatje te slaan van 2 doelpunten, maar helaas wist HZPC dit gaatje weer te dichten en zelfs op voorsprong te komen. Met nog een minuut te spelen kreeg ZVDO een man-meer situatie. Er werd meteen een time-out aangevraagd. Iedereen werd op de juiste plaats gelegd en met een alles-of-niets poging werd de bal naar Jelle gepased. Die werkte de bal achter de keeper van HZPC en maakte er 7-7 van. Gezien de gezichten van HZPC voelde dit voor hen als een nederlaag.

Zaterdag 26 januari zullen de heren afreizen naar Bergen op Zoom om te spelen tegen de Krabben. Deze tegenstander heeft hetzelfde aantal punten als ZVDO en in de thuiswedstrijd werd er ook gelijk gespeeld. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.