Vier wethouders beëdigd in de gemeente Altena

Foto: Rik Verhagen
22 januari 2019, 21:25
Verlopen

ALMKERK - Dinsdagavond zijn vier van de vijf wethouders beëdigd in de gemeente Altena. Dit gebeurde nadat eerder op de avond raadslid Theo Meijboom van de SGP, namens de commissie benoembaarheid wethouders, groen licht heeft gegeven voor deze benoemingen.

De kandidaat-wethouders stelden zich voor aan de leden van de gemeenteraad en het aanwezige publiek. Iedere kandidaat-wethouder gebruikte deze tijd om hun normen, waarden en werkverleden te delen. Aan de hand van stembriefjes in verschillende stemrondes behaalde iedere kandidaat-wethouder een meerderheid van de stemmen.

Namens CDA Altena zijn Roland van Vugt en Matthijs van Oosten benoemd als wethouder. Voor SGP Altena is dit ‘wethouder van buiten’ Hans Tanis. Paula Jorritsma zal dit zijn als wethouder voor Progressief Altena. Op dit moment is de vijfde wethouderspost namens AltenaLokaal nog niet ingevuld. Eerder werd al bekend dat Peter van der Ven, oud-wethouder voor Lokaal Belang in de gemeente Werkendam, kandidaat-wethouder is voor Altena Lokaal. Zijn beëdiging volgt waarschijnlijk begin februari.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl