Peter van der Ven: “Een echte buitenstaander ben ik niet”

Foto: Sander van Strien
23 januari 2019, 18:04
Verlopen

ALMKERK - Peter van der Ven is door AltenaLokaal voorgedragen als kandidaat-wethouder binnen het college van de gemeente Altena. Fractievoorzitter Philip den Haan zegt dat het binnen enkele uren geregeld was. De eerdere kandidaat had te kennen gegeven door privéomstandigheden niet meer beschikbaar te zijn.

De in Raamsdonksveer woonachtige Van der Ven is een oude bekende in deze regio. Hij was van 2010 tot en met 2015 namens Lokaal Belang wethouder in het college van de gemeente Werkendam. Toen hij het verhaal hoorde van Philip den Haan en de vraag kreeg om wethouder te worden in Altena schrok hij: “Het kwam voor mij als een verrassing, maar mijn primaire gedachte was dat ik hier niet aan kon ontkomen. Ik vind het ook hartstikke leuk om zo’n nieuwe gemeente mee op te zetten.”

Het was de bedoeling dat de complete wethoudersploeg dinsdagavond 22 januari in het gemeentehuis in Almkerk zou worden beëdigd. De kandidaat-wethouder Van der Ven moet nog naar verwachting tot begin februari wachten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl