Werkloosheid in de regio flink gedaald

Foto: Pixabay
27 januari 2019, 10:57
Verlopen

ALTENA - De werkloosheid in het Land van Heusden en Altena is vorig jaar flink gedaald. In alle gemeenten daalde het aantal inwoners met een WW-uitkering met ongeveer een kwart.

In Woudrichem daalde dit aantal zelfs met 41 procent en in Aalburg met 32 procent. Daarmee doet de regio het net iets beter dan gemiddeld. Eind december telde Noord-Brabant ruim 39.000 inwoners met een WW-uitkering, 21 procent minder dan eind 2017. In absolute aantallen waren er vorig jaar in Aalburg 124 inwoners met een WW-uitkering, in Werkendam 304 en in Woudrichem 146.

Volgens de gemeente Altena wordt de uitdaging voor de komende periode om aan gericht geschoold personeel te komen. Van bedrijven en instellingen wil Altena graag horen of zij ideeën hebben om jonge inwoners voor de regio te behouden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl