Progressief Altena: gebruik provinciefonds voor verduurzaming

Foto: Pixabay
7 februari 2019, 14:32
Verlopen

ALTENA - Maatschappelijk vastgoed van de gemeente Altena zoals scholen, gemeentehuizen, sportaccommodaties en andere openbare gebouwen kan versneld worden verduurzaamd door een initiatief van de provincie Noord-Brabant, de Bank Nederlandse Gemeenten, NN Group (Nationale-Nederlanden) en Bewust Investeren BV.

In totaal is er 500 miljoen euro beschikbaar voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed in Brabant. Alle Brabantse gemeenten krijgen de kans om mee te doen met dit initiatief. Progressief Altena wil dat de gemeente Altena daarin voorop loopt. Daarmee worden volgens de partij twee vliegen in één klap geslagen. Zo neemt de provincie de kosten van verduurzaming voor haar rekening waardoor er meer geld overblijft voor lokale ambities als meer betaalbare woningen, meer banen, beter armoedebeleid en goede zorg in de buurt. Ook worden de energielasten voor sportclubs en buurtinitiatieven lager waardoor er meer geld overblijft voor sport, cultuur, ontmoeting en andere maatschappelijke doelen.

Progressief Altena roept het College daarom op door middel van schriftelijke vragen om het provinciale fonds voortvarend te benutten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl