Henk van Noorloos ontvangt de jaarlijkse Romboutsprijs

Foto: Archief
9 februari 2019, 16:35
Verlopen

ANDEL - Donderdagavond heeft Henk van Noorloos de Romboutsprijs gewonnen. De Andelnaar kreeg uit handen van burgemeester Marcel Fränzel een beeldje van Sint Rombout.

De Romboutsprijs is een prijs die jaarlijks op initiatief van ondernemersvereniging De Linden wordt uitgereikt aan een inwoner die zich inzet voor Andel. Henk van Noorloos is docent en spant zich volgens de jury al lange tijd belangeloos in voor de Andelse samenleving. Als ontwerper maakte hij 125 variaties op de beroemde Zonnebloemen van schilder Vincent van Gogh. Met de tekeningen haalde hij geld op voor Kerk in Actie.

Ook was hij het creatieve brein achter project Psalmpje.nl. Met de opbrengst van de verkoop van de tekeningen, kon nieuwe apparatuur worden gekocht voor de kerk. Ook ontwierp Van Noorloos drie herinneringstegels met de gemeentewapens van Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl