Voorlopig nog geen nieuwe komborden in de gemeente Altena

Foto: Archief
9 februari 2019, 16:37
Verlopen

ALTENA - Het gaat nog een aantal maanden duren voordat de 21 kernen van de gemeente Altena weer een plaatsnaambord hebben. Volgens wethouder Roland van Vugt gaat nu de aanbesteding voor het leveren en plaatsen van de borden van start.

Het college heeft er voor gekozen niet alleen de borden te vervangen, maar de volledige gemeentegrensborden. Dit is nodig omdat veel van die portalen flink beschadigd zijn. In totaal gaat het om ongeveer 190 portalen. Op de nieuwe borden komt de officiële plaatsnaam te staan en ook de dialectnaam.

Voor de gemeentelijke fusie werden plaatsnaamborden gestolen. Om te voorkomen dat er nog meer borden gestolen zouden worden, hebben medewerkers van de gemeente de borden verwijderd en opgeslagen op de gemeentewerven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl