Slotconcert Jeugdmuziekdag Altena vol actie

Foto: Marianne Vissenberg
11 februari 2019, 08:32
Verlopen

ALMKERK - Ruim 100 muzikanten gaven afgelopen zaterdag een swingend slotconcert van de Jeugdmuziekdag Altena. Het thema dit jaar was ‘ACTIE!’.

De dirigenten hadden bij dit thema allerlei actieve muziekstukken gekozen. De muzikanten oefenden overdag o.a. op ‘Don’t stop me now’, ‘Floris’ en ‘Joy-ride’ en deden dat vol enthousiasme. Wybe Konings, deelnemer van ’t eerste uur, vertelt: “Het viel me vanmiddag al op dat er thuis is geoefend, want alle muziekstukken werden al lekker vlot weggespeeld. Dan moest het concert vanavond toch goed gaan? Zo’n dag is altijd zo leuk om aan deel te nemen, maar ook erg vermoeiend.”

De organisatie had de 16-jarige Corné Sterk uitgenodigd om het nummer ‘Jump’ te zingen: “Wat is dat gaaf, zeg, met zo’n groot orkest meezingen.” Sterk speelde ook in de pauze nog met zijn band ‘The Amps en Friends’. Leo Simons is de componist van ‘Special Agent 007,5 en was speciaal naar het concert gekomen om dit nummer te beluisteren. Ook hij vindt het geweldig dat zijn nummer door zo’n groot orkest gespeeld werd en bewondert het enthousiasme van zoveel jeugdige muzikanten.

Moe maar voldaan keerden de muzikanten na een lange dag vol muziek huiswaarts. Terwijl Wybe zijn spullen inpakte neuriede hij de tune van ‘The A-Team’. Dat lukte nog, ondanks de vermoeidheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl