ZVDO kantelt wedstrijd en wint in Roermond

Foto: Archief
11 februari 2019, 21:07
Verlopen

ROERMOND - Het eerste heren team van ZVDO heeft afgelopen zaterdag een wedstrijd gespeeld die niet snel vergeten zal worden.

Eerder dit seizoen werd in de thuiswedstrijd tegen RZ gelijk gespeeld. Er zou dus wel wat te halen zijn in Roermond. ZVDO was echter wel op hun hoede, want RZ bezette namelijk de derde plaats op de ranglijst en won met regelmaat hun wedstrijden. De wedstrijd begon anders dan verwacht. RZ kreeg in de eerste periode 4 kansen en die werden allemaal benut. Daartegenover wisten de heren van ZVDO maar 1 keer te scoren. Dit was niet het begin waar ZVDO op gehoopt had. Jelle wist in de tweede periode de score te openen, maar vervolgens ging RZ verder waar ze in de eerste periode mee gestopt waren; doelpunten maken. Halverwege de wedstrijd stond er 7-2 op het scorebord, in het voordeel van RZ.

ZVDO had moeite om kansen te creëren en weer was het RZ die een doelpunt maakte. Tot dat moment had RZ de wedstrijd in handen. De heren van ZVDO lieten de koppies echter niet hangen en bleven knokken voor iedere kans. Dit werd beloond. ZVDO kwam beter in het spel en overklaste in de tweede helft van de wedstrijd RZ volledig. RZ kwam niet meer in hun spel en had steeds meer overtredingen nodig om ZVDO te stoppen. ZVDO wist van een achterstand terug te komen en zelfs op voorsprong te komen. Door doelpunten – de één nog mooier dan de ander – van Emiel, Arie en Seppe, knokte ZVDO zich terug in de wedstrijd. Zij wisten van 8-2 achterstand op 8-10 voorsprong te komen, wat op zijn minst uitzonderlijk genoemd mag worden. Dit was de verdienste van het hele team.

De vierde periode ging vervolgens gelijk op. RZ wijzigde van tactiek, maar ook hier wist ZVDO goed mee om te gaan. Om en om werden er doelpunten gemaakt. Als laatste wist Adriaan het net te vinden, met nog ruim een minuut te spelen. RZ kreeg nog wel een kans maar wist keeper Rob niet te passeren. ZVDO speelde vervolgens de wedstrijd vakkundig uit en de eindstand werd 10-12 in het voordeel van ZVDO.

Op 9 maart ontvangt ZVDO het eerste team van De Schelde uit Terneuzen. Dit team heeft op dit moment de derde plaats van RZ overgenomen. ZVDO zal dus alle zijlen bij moeten zetten om de punten in Andel te houden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl