De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Foto: Bibliotheek Altena
12 februari 2019, 21:21
Verlopen

ALTENA - Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je vanaf 7 maart terecht op De Werf in Woudrichem bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

De Bibliotheek biedt een gratis belastingspreekuur aan om je te helpen bij de digitale aangifte voor 2019. Dit in samenwerking met vrijwilligers van de Formulieren Brigade Aalburg, gelieerd aan Stichting Pro Seniore. Het spreekuur is elke donderdag in maart en april van 10.00 tot 12.00 uur.

Het spreekuur is alleen op afspraak. Wil je een afspraak maken, bel dan naar 085- 040 11 63 of stuur een e-mail naar digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl. Vergeet in de e-mail niet je naam en telefoonnummer te vermelden. Meer informatie vind je op bibliotheekaltena.nl. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden, dankzij die samenwerking, gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze, in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties, hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl