Struikelsteen wordt geplaatst voor Frits Citroen in Eethen

Foto: Facebook Stolpersteine
13 februari 2019, 17:36
Verlopen

EETHEN - Eethen krijgt een struikelsteen ter herinnering aan Frits Citroen. De Joodse inwoner van het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog omgebracht in Auschwitz.

Omdat hij er veiliger zou zijn voor de Duitse bezetter verhuisde Citroen van Aerdenhout naar Eethen, waar zijn schoonzus wijkverpleegster was. Hij woonde in het Groene Kruisgebouw. Uiteindelijk werd hij aangehouden omdat hij zijn paspoort, zonder de aanduiding ‘J’ voor ‘Joods’, aan een vriend had gegeven zodat die kon vluchten.

De Aalburgse cultuurraad besteedde vorig jaar veel aandacht aan het levensverhaal van Citroen, onder meer met de uitgave van een boek. Het gedenkteken wordt op 12 maart geplaatst in het trottoir bij het huis waar Citroen woonde tot hij in 1942 werd opgepakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl