Jonge Biesboschzwemmers ‘scoren’ 14 persoonlijke records

Foto: Biesboschzwemmers
18 februari 2019, 16:47
Verlopen

WERKENDAM/OOSTERHOUT - Een groep van elf Biesboschzwemmers hebben in Oosterhout deelgenomen aan de derde wedstrijd van het minioren- en junioren circuit.

Voor de minioren de kans om zich te plaatsen voor de regionale finales later dit seizoen en voor de junioren om tijden te zwemmen voor de regionale kampioenschappen. Namens de Biesboschzwemmers kwamen vijf junioren en zes minioren aan de start. De junioren hadden deze middag 100 vlinderslag, 50 rug- en vrije slag op het programma staan. Romée van Rossem en Nicole Bogerd zwommen alle afstanden. De middag begon met de vlinderslag en beide wisten hun persoonlijke records met enkele seconden aan te scherpen. Nicole was ook halverwege sneller dan ooit en zij deed dit ook op de rugslag. Voor Romée was er een persoonlijk record op de vrije slag. Mirthe Bults was de derde zwemster en zij wist helaas geen tijden te verbeteren, maar ze was deze middag ook niet fit. Bij de jongens zwommen Lars Branderhorst en Rens Lisman alleen de 50 meter nummers. Beide jongens wisten zich te verbeteren op de vrije slag.

De oudste minioren zwemmers zwommen 100 rug- en vrije slag. Bij de meisjes kwamen Tess Vonk en Anne Lisman aan de start en Lars de Kooter verdedigde eer van de Werkendamse zwemclub bij de jongens. Tess en Lars zwommen beide naar de winst op beide nummers en zij wisten ook beide hun tijden aan te scherpen. Voor Tess betekende haar verbetering op de rugslag ook een verbetering van haar eigen clubrecord. Anne zwom, net als Tess en Lars, een nieuwe toptijd op de rugslag en was ook halverwege sneller dan ooit.

Jette Branderhorst, Amy de Kooter en Maud Vonk kwamen in de jongste categorie aan de start. De meisjes zwommen 100 wissel- en vrije slag. Voor Maud en Amy betekende dit nieuwe nummers en dus geen kans om persoonlijke records te zwemmen, Jette had de 100 wisselslag al eens gezwommen. Op de vrije slag zwommen alle drie de meisjes goede races. Maud werd tweede en bleef Jette en Amy voor. Op de wisselslag was de volgorde hetzelfde, maar Maud had bij een keerpunt iets niet goed gedaan en daardoor schoven Jette en Amy allebei een plaats op. Jette kreeg een zilveren medaille en voor Amy was er brons. Jette was bijna acht seconden sneller dan haar oude toptijd.

Het komende weekend komen de masters van de Biesboschzwemmers aan de start van de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. De Werkendamse zwemclub is dan gastheer in Papendrecht. Voor de junioren en minioren staan de komende tijd minder belangrijke wedstrijden op de kalender. Eind maart zullen zij de vierde, en laatste, wedstrijd van de zwemcompetitie zwemmen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl