Eerste Nederlands Kampioenschap Frietjes Snijden in Dussen

Foto: Pixabay
3 maart 2019, 10:52
Verlopen

DUSSEN - Een lekker frietje is niet vanzelfsprekend. Voor de perfecte friet is een hoop vakmanschap nodig, een goed landbouwbeleid en niet te vergeten een goed waterbeheer. VVD Waterschap Rivierenland en de Brabantse VVD willen meer aandacht voor de wereld achter uw frietje.

En waar kan dat beter dan in het Land van Heusden en Altena, waar de lekkerste frietaardappels vandaan komen? In de aanloop naar de Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen organiseren zij daarom het Eerste Nederlands Kampioenschap Frietjes Snijden op zaterdag 9 maart om 15.00 uur in De Koppelpaarden aan de Oude Kerkstraat 1 in Dussen.

Wie in 10 minuten de meeste frietjes weet te snijden wint. Vanzelfsprekend mag iedereen na afloop proeven. Ook zijn er volop mooie prijzen beschikbaar gesteld door de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en een landelijke frietproducent. De winnaar wordt door Klaas Dijkhoff uitgenodigd om een patatje (zo heet dat daar) te komen eten in Den Haag. Om te zorgen dat het allemaal eerlijk verloopt, worden de frietjes beoordeeld door een heuse vakjury. Meedoen? Geef je op via NKfrietjessnijden@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl