Schriftelijk vragen van CDA Altena over grote brand Woudrichem

Foto: Altena TV
6 maart 2019, 11:13
Verlopen

ALTENA/WOUDRICHEM - Op maandag 25 februari werden de inwoners van Woudrichem opgeschrikt door een brand bij voormalig bouwbedrijf Villaforte in Woudrichem. De loods aan de achterzijde van het kantoorgedeelte en het kantoor zijn compleet uitgebrand.

CDA Altena: “Vier brandweerwagens en een hoogwerker rukten uit om de brand te blussen. De zwarte rookwolken trokken richting Gorinchem en later in westelijke richting. Er zijn meerdere NL-alerts uitgegaan in verband met de rookontwikkeling. De veiligheidsregio adviseerde: Sluit ramen en deuren, ventilatie uit en blijf uit de rook. Volgens getuigen en berichtgeving in de media liep het blussen ruime vertraging op, omdat er op de dijk geen wateraansluiting voor de brandweer was. Er moest zelfs een speciale tankwagen met water komen.”

CDA Altena wil graag van het college weten hoe het mogelijk was dat het blussen een kwartier vertraging opliep door de afwezigheid van een wateraansluiting en wil daarnaast weten of er meerdere locaties in Altena bekend zijn waarbij ook vertraging kan ontstaan door de afwezigheid van een wateraansluiting.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl