Voormalig Werkendam scoort goed binnen sociaal beleid

Foto: Archief
9 maart 2019, 07:32
Verlopen

WERKENDAM - De voormalige gemeente Werkendam is een van de vier beste scorende gemeenten van Nederland op het gebied van sociaal beleid. Dat blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV over 2018.

In de Lokale Monitor toetst de FNV elke twee jaar hoe gemeenten omgaan met mensen met een uitkering of beperking, wat ze doen aan armoedebeleid, hoe ze huishoudelijke zorg of jeugdhulp inkopen en of ze mensen de zekerheid van een vaste baan geven.

Werkendam blinkt volgens de FNV uit als het gaat om een vast bedrag voor aannemelijke meerkosten en omdat de wachttijd voor schuldhulpverlening er nog verder is teruggedrongen. Ook heeft Werkendam het budget voor bestrijding van armoede onder kinderen volledig besteed.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl