Geen staking, maar wel actie op basisschool in Waardhuizen

Foto: Sander van Strien
15 maart 2019, 16:17
Verlopen

WAARDHUIZEN - De landelijke lerarenstaking van 15 maart zorgde ervoor dat het ook rustig was in de klaslokalen van Altena. Maar niet overal, zoals in Waardhuizen waar kinderen en leraren een lawaaiactie hielden om aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs.

De Protestants Christelijke dorpsschool De Verrekijker in Waardhuizen telt zo’n 50 leerlingen en zeven leerkrachten. De leerkrachten hebben niet mee gedaan aan de staking. Het leek het team van de Verrekijker beter om op een andere manier aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs. “We wilden niet de deur op slot draaien en geen onderwijs bieden, maar wel graag de actie ondersteunen,” zegt directeur Hennie Schermers.

Tijdens de lawaaiactie gingen de kinderen met instrumenten, pannendeksels en spandoeken het schoolplein op om 2 minuten lang zo veel mogelijk lawaai te maken. Op de spandoeken stond geschreven: ‘CBS De Verrekijker trekt aan de bel voor goed onderwijs nu en later’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl