Roland van Vugt neemt afscheid als Statenlid van Brabant

Foto: Archief
27 maart 2019, 21:36
Verlopen

DEN BOSCH - Woensdag nam Roland van Vugt afscheid als Lid van Provinciale Staten. Van Vugt, afkomstig uit Andel, was tien jaar Statenlid voor het CDA. Bij zijn afscheid werd hij koninklijk onderscheiden.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk spelde hem de versierselen op, waarmee Van Vugt zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. In het Brabantse parlement vertegenwoordigde Van Vugt de regio Altena en was hij namens het CDA woordvoerder op o.a. de onderwerpen energie en wonen. Renze Bergsma, oud-wethouder in Woudrichem, neemt het stokje van Van Vugt over en keert morgen terug in de Brabantse Staten. Van Vugt blijft politiek actief. Sinds 22 januari van dit jaar is hij wethouder in de gemeente Altena.

Van Vugt over zijn tijd als Statenlid: “Het was een grote eer om Altena tien jaar lang te mogen vertegenwoordigen in het Brabantse Provinciehuis. We hebben veel voor onze regio kunnen bereiken en daar ben ik ongelooflijk trots op. Neem bijvoorbeeld de rotonde die de horrorkruising N322/Hoge Maasdijk bij Andel gaat vervangen, waardoor de verkeersveiligheid voor m.n. fietsers verbetert. Of de aandacht voor de Merwedebrug, A27, het Biesbosch Museum en de restauratie van de toren in Uitwijk. Stuk voor stuk belangrijke thema’s. Ik kijk terug op een mooie tijd, in een geweldig team en bedank alle kiezers die mij hun stem en vertrouwen gaven. Ik blijf me voor hen inzetten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl