Zwak ACKC incasseert eerste verlies

22 april 2019, 23:11
Verlopen

ALMKERK - Na een goed zaalseizoen, waarin het ACKC/Bakertillyteam net promotie misliep, werd zaterdag de veldcompetitie weer hervat.

Met ACKC als koploper stond er een uitwedstrijd tegen NIO uit Rotterdam op het programma. Tijdens de thuiswedstrijd werd er in de laatste minuten het verschil gemaakt, dus was men gewaarschuwd. Met nog steeds een gehavend team begon ACKC vanaf het begin op de warme zaterdagmiddag niet sterk aan de wedstrijd. NIO kon met hun sobere spel wel vrij gemakkelijk tot scoren komen. ACKC bleek vele malen niet bij de les te zijn en moest zeker de eerste helft telkens achter de Rotterdammers aanlopen. Het scorebord gaf bij rust een achterstand aan van 8-4.

In de beginfase van de volgende kwart lukte het nog niet, maar toch werd er een betere strijd geleverd en werd van lieverlee de achterstand wat verkleind naar 11-9. Even leek de wedstrijd bij een 13-9 achterstand met nog een kwart te gaan gespeeld. Maar vooral de ACKC-heren konden het verschil maken en vochten terug naar 13-12. De spanning nam toe en het spel werd fysiek bij beide ploegen.

Vijf minuten voor tijd waren eerst Marnix Kammer en later Dieke de Cloe die 15-14 aantekenden. De laatste minuten waren erg spannend. Met een time-out werd nog geprobeerd het spel van de thuisploeg te ontregelen. Maar de strafworp die daar opvolgde werd verzilverd door NIO. Jelle van de Water maakte nog wel vlak voor tijd de 16-15. Het verlies was niet meer af te wenden.

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.