Provincie en gemeente in gesprek over bestemmingsplan Op ’t Loev

Foto: Archief
24 mei 2019, 18:08
Verlopen

WOUDRICHEM - Provincie Noord-Brabant en de gemeente Altena zijn met elkaar in gesprek over het bestemmingsplan voor het project Op 't Loev in Woudrichem.

Daarom heeft de provincie de voorlopige voorziening ingetrokken. Zij is bang dat de gemeente al met de werkzaamheden start waardoor er ingrepen in het gebied plaatsvinden die onherstelbaar zijn. De gemeente Altena heeft aangegeven dat zij bereid is om het plan te verbeteren en dat zij vooruitlopend op een uitspraak in de beroepszaak niet zal starten met de werkzaamheden.

Het beroep dat de provincie heeft ingesteld tegen het bestemmingsplan blijft wel overeind. Volgens Brabant wordt er te weinig gedaan aan de bescherming tegen hoogwater en houdt het plan te weinig rekening met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wanneer de beroepszaak dient is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl